KİLO VERMEK VE DEPRESYONDAN KURTULMAK İÇİN YOGA VE SPOR

 

Yaratıcılık, motivasyon, mutluluk ve huzur için kendinize vakit ayırın. Canan Korkmaz İstanbul, İstinye ve Göktrük'teki sağlıklı yaşam programlarına katılın.
Yaratıcılık, motivasyon, mutluluk ve huzur için kendinize vakit ayırın. Canan Yıldırım İzmir Alsancak, Gül Sokak, Kordon, Kıbrıs Şehitleri, Konak, Karşıyaka’daki sağlıklı yaşam programlarına katılın.

Herkese merhabalar Luminy ailemiz. 2018 bir çok kişi için yeni hedefler, yeni niyetler, yeni umutlar demekti. Fakat bazen işler düşündüğünüz gibi gitmeyebilir. Okul, iş, aşk, aile hayatınızda beklenmedik sorunlar oluşabilir. Bir yerde baş gösteren bu sorunlar yaşamımızın diğer alanlarını da etkilemeye başlayabilir. Örneğin işyerindeki sorunlar, ev hayatınızı, sevgiliniz veya ailenizle olan sorunlar iş veya okul hayatınızı etkilemeye başlayabilir.

Günler geçtikçe çevremiz dönüşürken biz de değişmeye başlarız. Biz değişirken, yanımızdaki çevremizdeki veya en yakınımızdaki insanlar aynı kalıyorsa bu zamanla problem olmaya başlayabilir. Onlardan da değişmelerini dönüşmelerini bekleriz. Fakat insanlar kendilerine bir sihirli değnek değmişcesine asla değişmez. Bir müddet farklı davranabilir, değişmiş gibi görünebilir fakat aslında kimse tamamen değişmez ve eski huylarını bir çırpıda bırakamaz.

Peki bu durumda biz ne yapmalıyız? Hayatımızda her şeyin kötü gittiğini düşündüğümüz dönemlerde, kimsenin bizi anlamadığını düşündüğümüz dönemlerde, depresyonun eşiğine geldiğimizde hatta depresyona girmiş isek, artık yapacak bir şey yok mu?

Elbette her zaman birden fazla çözüm yolu vardır. Yapılacak şey ilk olarak kontrolümüzde olan şeyleri değiştirmeye başlamaktır. Bir bakıma kendi kendine koçluk da diyebilirsiniz. Peki kontrolümüzde olan şeyleri değiştirmek için ne yapmalıyız? Öncelikle kendimize şu soruyu sorarak başlayabiliriz, “şu an hayatımızda kontrolümüzde olan neyi değiştirirsek, var olan sorunların çözümü için ilk büyük adımı atmış oluruz? Bu ilk adım kendimizle ilgili olabilir. Örneğin kendimiz için bir iyi şeyler yapmaya başlayarak, kendimizi iyi hissetmek için biz en uygun olan spor, sağlık ve wellness aktivitesini seçebiliriz.

Unutmayalım ki spor yaptığınızda vücudunuz mutluluk hormonu salgılar ve bu da daha berrak,

Yaşam Koçu Canan Korkmaz ile Göktürk, İstinye ve İstanbul'un bir çok semtinde sağlık, spor, fitness, personal training ve kilo verme programlarının yanı sıra depresyon ve mutsuluktan kurtulma kamp ve eğitimleri başlamıştır.
Yaşam Koçu Canan Yıldırım ile Alsancak, Karşıyaka, Güzelbahçe, Balçova gibi İzmir’in bir çok semtinde sağlık, spor, fitness, personal training ve kilo verme programlarının yanı sıra depresyon ve mutsuluktan kurtulma kamp ve eğitimleri başlamıştır.

mantıklı ve iyi düşünmemizi sağlar. Tepkilerimiz azalır, öfke durumlarımız daha kontrol edilebilir bir hal alır.  Yoga gibi ilimlerle ilgilendiğimizde ise, vücut hareketlerinin yanı sıra, zihinsel ve ruhsal çalışmalar da yaptığımız için bütünsel olarak iyileşmeye ve gelişmeye başlarız. Hem tüm çakralarımız temizlenmeye ve düzgün çalışmaya başlar, hem de gelcekte oluşabilecek olan hastalıklara karşı bağışıklık sistemimiz güçlenir.

Daha önce hiç yoga yapmamış insanlar yoganın sadece bağdaş kurup ommmmm demek olduğunu düşünebilir. Fakat bu doğru değildir. Yoganın bir çok çeşidi vardır. Yoga içinde bazen dansı, baden ibadeti, bazen hareketi, nefesi, bazen ise meditasyonu barındırı. Bu çeşitliliğin nedeni bir çok yoga okulunun var olmasıdır. Bu okullar karma yoga, bhakti yoga, raja yoga ve jnana yogadır. Karma yoga eylem yogasıdır. Yaptığımız olumsuz davranışların, sözlerin ve düşüncelerin telafisi için yapılır gibi düşünebilirsiniz. Bhakti yoga ibadet yogasıdır. Bu okul yoganın bir din gibi görülmesine neden olmuştur fakat yoga bir din değildir. Bhakti yogada, danslar, mantralar, ibadetler ve sohbetler vardır. Raja yoga bizim uyguladığımız 8 kollu yogadır. Bu yoga okulundaki sekiz basamak şunlardır: yapılması gerekenler (niyamalar), yapılmaması gerekenler (yamalar), vücut duruşları (asanalar), pranayama (yaşama enerjisini yayma çalışmaları),duyuların geri çekilmesi (pratyahara), konsantrasyon (dharana), meditasyon (dhyana), ve samadhi (yoganın son basamağı)

Konumuza geri dönecek olursak hayatımızdaki kötü giden şeyleri değiştirmek, kendimizi daha iyi hissetmek ve veya depresyondan kurtulmak için kendimizi değiştirmek, dönüştürmekten başka yapacağımız bir diğer şey, bizi mutsuz eden kişi veya durumlardan uzaklaşmaktır. Örneğin 1 haftalık bir tatil sakin bir zikinle düşünmek, dinlemek ve yaşamınıza yeniden şekil vermek için ideal olabilir. Tabi mümkünse en az 2 3 haftalık, deniz, güneş ve kumsal veya doğa olan bir yerlerde tatil yapmanız yaşama enerjinizi yükseltecektir. Tabi bu gittiğiniz yerde her gün en az 30 dakikalık yüzme, tempolu yürüyüş, yoga, fitness vs neyi deviyorsanız bunun gibi egzersizler yapmalısınız.

Spor veya masaj da vücudunuzdaki tıkanıklıkların açılmasına çok iyi gelecektir. Özellikle tüm vücudunuza yaptıracağınız bir aromaterapi masajı, mistik kokular eşliğinde sizi bambaska yerlere götürecektir. 1 ay boyunca her hafta yaptıracağınız masajlar ve egzersizlerle göreceksiniz ki hem vücudunuz incelecek hem de şekle girecek. Masajlar ve egzersiz programları, sağlık ve detox kampları ile ilgili Luminy sağlıklı yaşam merkezi kurucumuz Canan Yıldırım’dan tavsiyeler alabilirsiniz.

Spor veya masajın yanı sıra müzik ve dans da depresyon ve mutsuzluktan kurtulmak için harika bir yöntem. Hemen sevdiğiniz bir dans ve müzik çeşidi seçerek bir dans kursuna veya müzik aleti çalmaya, sarkı söylemeye başlayabilirsiniz. Bunların hiç birini yapamıyorsanız, sevdiğiniz bir müzik grubunu dinlemeye gidin. Hem dans etmek, kilo vermek için de eğlenceli ve harika bir yöntem.

Tavsiyem avm, kapalı ve elektrik yüklü alanlarda, havası temiz olmayan, doğa olmaya yerlerde fazla dolaşmamanız. Bu tür yerler yaşama enerjisi almak yerine var olan yaşama enerjinizi de azaltabilirsiniz.

Bunların yanı sıra her sabah ve her akşam mutlaka ellerinizi, yüzünüzü ve ayaklarınızı yıkamanız. Hatta abdest almak ve sonrasında dua etmek, kendiniz ve çevreniz için olumlu düşünceler ve dileklerde bulunmak yaşama enerjinizi çok yükseltecektir. Dilerseniz tüm vücudunuza 2 3 günde bir duşta, tuz pealingi de yapabilirsiniz. Tuz hem iyileştirici hem de arındırıcıdır. Bunun yanı sıra kilo vermek, ve selülitler için de çok iyidir.

Sizlere yardımcı olmak için değişik konularda makalelerimiz devam edecek. Lütfen ilgilendiğiniz merak ettiğiniz konular hakkında bize yazın. Depresyon, mutsuzluk ve kilo kontrolü konularında sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için hemen bizi arayın. Unutmayın yanlız değilsiniz. 0531 525 77 47.

Instagram: Luminy Life

 

KÜREK ANTRENMANI ANATOMİSİ, ÇALIŞAN VE ESNEYEN KASLAR (ROWING EXERCISES) İSTANBUL (CANAN YILDIRIM EĞİTİMLERİ)

İsa Kurtca ile Dragon Boat Yarış hazırlıkları ve kürek antrenmanları, fonksiyonel egzersizler, İstinye, Haliç, Göktürk İstanbul'da
Dragon Boat Yarış hazırlıkları ve kürek antrenmanları, fonksiyonel egzersizler, İstinye, Haliç, Göktürk İstanbul’da

Herkese merhabalar, İstanbul’da baharın gelmesiyle outdoor ve doğa egzersiz programları ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve vücut şekillendirmek çok daha eğlenceli bir hal aldı.

Bahar aylarında gerçekleşecek olan Dragon Boat festivali için kurumsal şirketler ve çalışanları yarış hazırlıklarına başladı bile.

Fonksiyonel vücut egzersizleri ve nefes çalışmaları içeren antrenmanlar sayesinde, yarışmacılar hem nabız ve kardiyovasküler sistemlerini düzenleyerek, dayanıklıklık, kuvvet ve çevikliklerini geliştirirken,

aynı zamanda da hep birlikte, takım çalışması ile motivasyonlarını ve verimliliklerini arttırıyor.

Şimdi dilerseniz biraz kürek antrenmanlarını bilimsel anatomik olarak inceleyelim.

Eklem rahatsızlıkları ya da duruş bozuklukları yok ise kürek egzersizleri ve çalışmaları bacaklara ve eklemlere aşırı stress yaratmadan kardiyovasküler çalışmayı sağlar.

Şayet bel ağrılarınız, omurgadaki disklere kaymalar veya sorunlar var ise kürek egzersizlerine engel teşkil edebilir.

Canan Korkmaz ile İstanbul Göktürk, İstinye, Tarabya, Haliç ve daha bir çok yerde pranayama ve nefes derslerine katılın, nabzınızı kontrol edin, kondisyonunuzu ve dayanıklılığınızı arttırın, güçlenin, hastalıklara karşı korunun, bağışıklık sisteminizi güçlendirin.
Canan Yıldırım Korkmaz ile İstanbul Göktürk, İstinye, Tarabya, Haliç ve daha bir çok yerde pranayama ve nefes derslerine katılın, nabzınızı kontrol edin, kondisyonunuzu ve dayanıklılığınızı arttırın, güçlenin, hastalıklara karşı korunun, bağışıklık sisteminizi güçlendirin.

Kürek antrenmanlarının diğer kardiyo egzersizlerinden daha farklı ve biraz daha zor olmasının nedeni yapılan kürek egzersizinin stresi tüm vücuda yayarak geniş çaplı bir yorgunluk yaratarak nefes limitlerini zorlamasıdır. Bu nedenle antrenmanın yanı sıra, nabzı düzenlemek, geliştirmek adına, kondisyonun daha uzun sureli devamlılığının sağlanması için nefes egzersizleri de yapılmalıdır.

Kürek egzersizleri düzenli yapıldığında yağ oranlarını büyük ölçüde düşürerek, dayanıklılık ve kuvvet kazandırır.

Kol Kasları:

Kürek antrenmanları sırasında kollarınız tüm vücudunuzu geriye çekme ve geri bırakma sırasında bir direnç yaratır. Biceps, triceps ve deltoitler çekiş ve bırakışlarda birlikte çalışır. Bunun yanı sıra bilek kaslarınız, fleksörleriniz ise tüm gücünü siz ipi veya küreği tutarken sizi itmek için kullanılır.

Orta Bölge Kasları:

Kürek antrenmanına başladığınızda sırt kaslarınız kendinizi incitmemeniz veya düşmemeniz için vücudunuzu düzgün postürde ve sağlam tutar. Erector spina, lumbar bölgesi ve alt omurga kasları vücudunuzun dik durmasını sağlar.

Bacak kasları: Kürek antrenmanları sırasında itiş ve serbest bırakışlarda bacak kasları da devreye girer. Kasılır ve esnerler.

Şimdi kürek antrenmanını anatomik olarak inceleyelim. Hangi kas grupları neler yapıyor bakalım. Kırmızı ve sarı kas grubunun gösterildiği görsellerde kırmızı olan kaslar kasılıyor, kısalıyor ve sıkılaşıyor, sarı olan bölgeler ise uzuyor ve esniyor.

Catch (Yakalayış):

Kürek antrenmanı yakalayış aşamasında çalışan ve esneyen kaslar. (Kırmızılar çalışan kaslar, sarılar esneyen.)
Kürek antrenmanı yakalayış aşamasında çalışan ve esneyen kaslar. (Kırmızılar çalışan kaslar, sarılar esneyen.)

 

 

 

 

 

 

Bacaklar sıkıştırılmış, incik kasları dik durumda, deltoid kaslarınız kolları kaldırmak için çalışır vaziyette, parmaklarınızın fleksör kasları ve baş parmağınız barı tutmanızı sağlar. Sırt kasları gevşemiş ve rahatlamış, karın kasları ise göğsü öne itebilmek için esnemiş vaziyettedir. Özet olarak çalışan kaslar, Erector Spinae (omurga), Gastrochnemius (arka alt baldır) ve Soleus (arka alt baldırın aşağısı), Hamstring (arka üst bacak) kasları.

 

Drive (Sürüş):

 

Kürek antrenmanında erector spinae, hamstringler, gastrokinemius ve soleus. kasları.
Kürek antrenmanında yakalayış aşamasında erector spinae, hamstringler, gastrokinemius ve soleus. kasları.

 

 

 

 

 

 

Sürüşün1. Aşaması:

 

Kürek antrenmanında sürüşün 1. aşaması ve çalışan, esneyen kaslar.
Kürek antrenmanında sürüşün 1. aşaması ve çalışan, esneyen kaslar. (Romboidler, erector spinae, hamstring, quadriceps, gastrokinemius ve soleus kasları.)

 

 

 

 

 

 

Sürüşün 2. Aşaması:

 

Sürüşün 2. aşamasında hemen hemen bütün vücut kasları devrede.
Sürüşün 2. aşamasında hemen hemen bütün vücut kasları devrede.

 

 

 

 

 

Başlangıcı bacağın güçlü ve ana kasları ve tüm omuz kasları birlikte çalışır. Bicepsler sürüş aşamasında barı abdominal kaslara doğru çekiş işini yaparken, sırt kasları vücudu geriye iterken çalışarak, glute (kalça kasları) ve hamstring kaslarının uzamasını sağlar. Sürüş aşamasındaki kol çekişi bittiğinde hemen hemen tüm üst vücut kasları devreye girmiş olur.

Sürüş aşamasında çalışan kaslar:  Erector Spinae, Rhomboids, Quadriceps, Gastrochnemius and Soleus, and Hamstrings

Kürek antrenmanı sırasında sürüş aşamasında çalışan kaslar kırmızı, esneyen kaslar sarı ile gösterilmiştir.
Kürek antrenmanı sırasında sürüş aşamasında çalışan kaslar kırmızı, esneyen kaslar sarı ile gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

 

3.Finish (Bitiş):

Kürek antrenmanında bitiş aşamasında çalışan kaslar şekilde gösterilmiştir. Sizler de bizimle İstanbul, Göktürk ve istinye'deki fonksiyonel sporcu yetiştirme antrenmanlarına katılın başarınızı 2'ye katlayın.
Kürek antrenmanında bitiş aşamasında çalışan kaslar şekilde gösterilmiştir. Sizler de bizimle İstanbul, Göktürk ve istinye’deki fonksiyonel sporcu yetiştirme antrenmanlarına katılın başarınızı 2’ye katlayın.

 

 

 

 

 

 

Bitiş aşamasında abdominal kaslar vücudu stabilize eder ve glutler (kalça kasları) ve quadricepsler daralır, kısalır. Bicepsler ve sırt kasları gövdeyi bitiş pozisyonunda tutmak ve üst kolları içten döndürmek için kısalır, kasılır.

 

 

Kürek antrenmanında (Rowing) bitiş aşamasında çalışan kaslar kırmızı, esneyen ve gevşeyen kaslar sarı ile gösterilmiştir.
Kürek antrenmanında (Rowing) bitiş aşamasında çalışan kaslar kırmızı, esneyen ve gevşeyen kaslar sarı ile gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

 

Bitiş aşamasında çalışan kaslar:  Erector Spinae, Bilek Extensorleri ve Flexorleri, Triceps, Biceps, Deltoidler, Pectoralis Major, Rectus Abdominus, Internal and External Obliques, Quadriceps ve Hamstringler.

 

Recovery (Toparlanma):

 

Kürek antrenmanında toparlanma aşamasında çalışan kaslar kırmızı, esneyen kaslar yine sarı ile gösterilmiştir. Canan Korkmaz ve İsa Kurtca ile fonksiyonel kürek antrenmanları ve özel dersler ile Dragon Boat Festivaline takımınızı hazırlayın.
Kürek antrenmanında toparlanma aşamasında çalışan kaslar kırmızı, esneyen kaslar yine sarı ile gösterilmiştir. Canan Yıldırım Korkmaz ve İsa Kurtca ile fonksiyonel kürek antrenmanları ve özel dersler ile Dragon Boat Festivaline takımınızı hazırlayın.

Triceps, kolları vücudun önüne ve ileri itmeye çalışır. Abdominal kaslar gövdeyi ileri iter. Hamstring ve calve (kalf) kasları yakalayış için öne kayış sağlar.